Просто сянка

„Да! И в долината на мрачната сянка ако ходя, няма да се уплаша от зло“  (Псалом 23:4)

„Сянката се получава, когато нещо застане между теб и светлината“

shadowСлучвало ли ви се е като деца да правите сенки по стената с ръце – силуети на животно или птица? Вероятно всички сме се плашили от тях. Но тези сенки не са страшни, защото ние сме ги направили. В живота повечето сенки не са наше „произведение“.

Давид, който е написал стиха ни за днес, описва онези реални времена, които са объркващи и дори страшни. Това, което изпитваме е реално, но нещата не винаги са такива, каквито на нас ни изглеждат. Много често те са просто сянка.

Въображението ни може да създаде сенки на опасност, там където няма такава. Обстоятелствата могат да хвърлят тъмни и заплашителни сенки, но всъщност те да не са такива. Провал в живота ни може да хвърли сянка на това, че ние самите сме провал, а всъщност това да не е така. Миналото ни може да хвърли дълга сянка, която да опита да се представи като наше бъдеще, когато то не е такова. Понякога имаме трудни въпроси и такива без отговор, които хвърлят сянка, която ни кара да мислим, че щом като няма разрешение точно сега, то отговор няма да дойде… Но той ще дойде. Страхът ни може да създаде сянка, която да се опита да ни убеди, че опасността е реална. Но ние сме в сигурността на Неговата грижа.

Открих някои важни неща по тази тема, които си струва да знаем:

Сенките са реални, но много често, това което сянката подсказва, не е реалността.

Сенките могат да са страшни, но това, което изглежда най-страшно е само преувеличение на нещо по-малко.

Сенките изглеждат по-големи от това, което ги предизвиква. В тези моменти е важно да помним, че те са просто сенки.

Какво предизвиква сенките? Много е просто. Сянката се получава, когато нещо пречи на светлината. Има много неща в нашето ежедневие, които могат да попречат на светлината. Всичко, което застава между теб и Онзи, който е Светлината на света, ще предизвика сянка и несигурност. Живей живот в светлина!

Исус каза, че когато преминаваме през място на сенки, ще Го видим там с нас. Давид уверява: „Господ е Пастир мой… Няма да се уплаша от зло, защото Ти си с мене“ (Псалом 23:1 и 4).

Бог ще бъде с нас, за да разпръсне нощта и освети пътя ни, защото Той е Светлината, която изгонва всяка тъмнина.

Ключът към разпръсване на сенките в нашия живот е да ходим винаги в Светлината. Йоан пише: „Бог е светлина и в Него няма никаква тъмнина… Но ако ходим в светлината, както е Той в светлината, имаме общение един с друг…“ (1 Йоан 1:5 и 7).

Молитвата ми за теб днес е: да усещаш присъствието Му по-силно всеки ден.

снимка: www.sxc.hu

Сподели

%d блогъра харесват това: