Липсва ли ти нещо?

„Господ е пастир мой, няма да остана в нужда“ (Псалм 23:1)

„Да имаш достатъчно – това не се изразява в количеството на твоето притежание, то е качество на онова, което е важно в живота ти“

Когато погледнеш на ежедневието си, кое е първото, което виждаш? Това, което имаш или онова, което нямаш? Интересно как много хора са наясно с това, което нямат или искат, отколкото с това, което имат. Често си мислим, че материалните придобивки ще ни направят щастливи, но истината е, че те могат да ни задоволят и накарат да се чувстваме щастливи само за кратко. Някой правилно е отбелязал, обратно на разбиранията и стремежите на хората в нашето време: „Радостта не идва от това, което караш, депозираш или от големината на къщата ти“.

Този тип притежания винаги имат нещо, което им липсва. Ако това, което имаш в момента не те прави щастлив, защо смяташ, че ако имаш повече от същото ще се чустваш по-добре? Смисълът на живота не е в количеството на това, което притежаваш. Смисълът е в качеството на онова, което смяташ, че е най-важно.

Библията ни учи, че следното е възможно и за теб: „Научих се да съм доволен в каквото и състояние да съм. Зная и в оскъдност да живея, зная и в изобилие да живея; навсякъде и във всичко съм посветен в тайната да мога да живея и сит, и гладен, и в изобилие, и в оскъдност. Всичко мога чрез Онзи, който ме укрепва (Филипяни 4:11-13). Това, дали имаш или нямаш, е без значение. Важното е Христос да ти помогне като ти даде точно това, от което имаш нужда.

Ако те помолят да изброиш причините, поради които хвалиш Бога и молитвените си нужди, кой списък ще е по-лесен и кой – по-дълъг? Ако се замислиш, трябва да имаш много повече причини да благодариш на Бога, отколкото нужди, които Той да посреща. Библията ни учи, че благодарността трябва да бъде в центъра на всяка молитва: „Във всяко нещо с молитва и молба изказвайте молбите си на Бога с благодарение… И Бог на мира ще бъде с вас“ (Филипяни 4:6-9).

„А Бог е силен да преумножи върху вас всякаква благодат, така че, като имате винаги и във всичко достатъчно във всяко отношение, да изобилствате във всяко добро дело“ (2 Коринтяни 9:8). Какво е Божието желание за теб? Неговото намерение е ясно: „Като имате винаги и във всичко достатъчно във всяко отношение“. Какво още се иска, за да бъдеш удовлетворен и изпълнен с благодарност? Бог не иска да си в лишение. Бог иска да имаш достатъчно и да си удовлетворен. Когато Господ е твоят Пастир, няма да си лишен от нищо, от което се нуждаеш. Когато твоето удовлетворение е изцяло в Бога, ти ще Му се довериш, че Неговото достатъчно ще посрещне твоята нужда.

Молитвата ми за теб днес е: осъзнай без да се съмняваш, че Бог е достатъчен – винаги и във всичко.

снимка: Интернет

%d блогъра харесват това: